×
ورود / ثبت نام

 اتاق مرغ عشق

شماره: 339083

دستی کردن مرغ عشق

با سلام خدمت شما

میخواستم بپرسم که میشه جوجه رو بدون جدا کردن از پدر و مادر دستی کرد یعنی از سرلاک استفاده نکنیم؟ممنون میشم کمک کنید

شماره: 591267

با سلام خدمت شما دوست گرامی
اول خدمتتون عرض كنم كه غذاي پدر و مادر خيلي بهتر از سرلاكه و رشد مرغ عشق و استخون بندي بهتر و تشكيل سيستم ايمني بدن با غذاي پدر و مادر خيلي بهتر انجام ميگيره تا دادن سرلاك هايي كه از كيفيتشون هم مطمئن نيستيم!
براي دستي كردن جوجه ها ميتونيد از پونزده روزگي هر روز سه چهار مرتبه جوجه هاي بزرگتر رو از لونه بياريد بيرون و باهاشون توي دست بازي كنيد تا با محيط و دست شما آشنا بشن و ديگه نترسن
تازه اين كار باعث ميشه پدر و مادر هم بتونن به جوجه هاي كوچكتر بهتر غذا بدن و كمكي هم بهشون ميشه
فقط مراقب باشيد باد سرد به جوجه نخوره و بيشتر از ده دقيقه هم بيرون نباشه و دستاتون رو هم قبلش حتما با آب و صابون بشوريد و هيچ موقع هم جوجه رو روي زمين آلوده نزاريد
بعد از مدتی بعد که دونخور شد شاهد دستی بودن فرشته کوچولو خود خواهید بود
امیدوارم لایق رای بهترین پاسخ باشم

بهترین پاسخ از نظر علی محمدی
شماره: 191325

با سلام خدمت شما دوست عزیز

خدمت شما عرض کنم که بله امکان پذیر هست اما تا زمانی که والدین جوجه رو ترد و بقول معروف اجبار به استقلال نکنن،که شرح کوتاهی خدمتون عرض میکنم.
خدمتون عرض کنم که قبل از طی شدن، دوره لونه نشینی جوجه ها و خروج از لونه روال عادی داره طی میشه و جوجه ها فرصت و زمان لازم رو دارند تا تخت شدن ، خروج از لونه ، پرواز و تغذیه کامل از خدمات والدینشون نهایت استفاده و لذت رو ببرند .
جوجه ها با رسیدن به این مرحله ، از لونه بیرون میان و نر و ماده شروع به جفتگیری مجدد می کنند و ماده خودشو برای تخمگذاری دوباره آماده میکنه و تو این زمان پرنده ماده دیگه اصلا به جوجه غذا نمیده و این وظیفه برعهده مرغ عشق نر می افته.
ماده زمانی که آماده تخمگذاری میشه خیلی به لونه خودش حساس میشه و در این موقع هست که جوجه ها تلاش میکنن که به لونه برگردن و مجدداً از تغذیه و حمایت والدین استفاده کنن ، اما پرنده ماده از این کار سرباز میزنه و خیلی خشن و تهاجمی برخورد میکنه و به جوجه های خودش به چشم یک رقیب ، مزاحم و دشمن نگاه میکنه و گاهی به شدت اونهارو میزنه و حتی اونهارو میکشه .
پس به این نکته توجه داشته باشید که اگر مطمعن شدید جوجه دانه خور شدن (حدود ۲۰ تا ۳۰ روزگی ) حتما اونارو از والدین جدا کنید و در یک قفس دیگر دور از والدینش بگذارید تا جوجه ها حس عاطفی که نسبت به والدینش دارن کم بشه و فراموش کنن ، این کار به مستقل شدن جوجه ها و متکی شد به خودشون کمک زیادی میکنه .

اما روش دستی کردن همراه با والدین به این صورته که :
جوجه مرغ که هنوز پیش پدر و مادرش هست و تازه شروع به بیرون امدن از قفس کرده رو انتخاب کنید ترجیحا مرغ عشق تر رو انتخاب کنید چون باهوشتر و مقاومتره و در ضمن قدرت یادکیری بیشتری داره و نسبت به پرند ماده زودتر وابسطه میشه و بعد از انتهاب جوجه مرغ عشق هر روز اونو از قفس خارج کنید و کمی با جوجه بازی کنید و گردن و سر جوجه رو به آرومی نوازش کنید ، مخصوصاً روی بینی تا جوجه به بوی شما عادت کنه و به شما اعتماد کنه و دوباره جوجه رو به قفس والدینش برگردونید ، این کار تا سی روزگی و زمانی که هم جوجه دونخور شده و هم والدین اونو میزنن و میخوان از لونه بیرون کنن ادامه بدید .
باین کار جوجه کم کم به شما بیشتر اعتماد و عادت می‌کنه در ضمن کم کم از والدین و پشتیبانی اونها نامیدتر میشه ، طوری که زمانی که شما کاملا اونو از والدین جدا کردید ، حس میکنه که پشتیبان جدیدی پیدا کرده ، مرغ عشق ها پرنده های اجتماعی هستند و از تنهایی و ترد شدن به شدت میترسن و به سرعت به توجه و محبت شما پاسخ میدن ، مطمئن باشید مرغ عشق پرنده خیلی باهوشیه و خیلی زود بهتون عادت و با رفتارش جواب کارها و محبت شمارو میده در ضمن جوجه تو این سن هنوز بفکر بازی و شیطنت و مورد توجه قرار گرفتنه و هنوز تجربه ای از زندگی در جمع پرنده ها نداره ، پس راحت بشما انس میگیره .
اگر متوجه شدید جوجه نمیتونه درست تغذیه کنه و در حال ضعیف و کم تحرک شدنه ، میتونید مدتی قفس اونو کنار قفس والدینش بزارید تا از اونها زودتر دون خوردن یاد بگیره البته بنظرم تا وقتی که جوجه بتونه خودش کاملا دون بخوره ، تا مدتی خودتون جوجه رو تغذیه کنید یا توی تغذیه بهش کمک کنید ( با استفاده از سرلاک اماده یا سرلاک خانگی که در اخر توضیح میدم ) تا پرندتون ضعیف و بیمار نشه و خدایی ناکرده براش مشکلی پیش نیاید، در ضمن زودتر بشما وابسطه و عادت و اطمینان میکنه،البته با روش اول ، زحمتتون خیلی کمتر و روش اسونتر و مطمئن تری هست مخصوصاً اگر تو تغذیه جوجه مرغ عشق تجربه ای نداشته باشید تا بخواید خودتون تغذیش کنید .
در ضمن بعد از اینکه جوجه تونست کاملا خودش تغذیه کنه و مستقل شد ، کاملا جوجه رو از والدین و جمع پرنده ها جدا کنید و اصلا نزارید اونهارو ببینه و بهتره حتی صداشون روهم نشنوه،این کار برای یادگیری حرف زدن خیلی و ضمن سرعت دستی شدن موثره .
بعد از جدا کردن کامل تقریبا باید جای والدین و برادر و خواهر و هم گروهی های جوجه مرغ عشق رو با ایجاد رابطه خوب و ارتباط گرفتن با جوجه مرغ عشق بیشتر بیشتر کنید و جای خالی اونهارو پر کنید تا حس عاطفی و وابستگی به اونهارو فراموش کنه.
درضمن چند نکته رو فراموش نکنید ، حتما براش یه اسم مشخص و مخصوص خودش انتخاب کنی جوجه رو برای گاز گرفتن یا جیغ زدن یا انجام دادن یا ندادن کاری دعوا نکنید و سرش با صدای بلند داد نزنید ،اونو تنبیه نک‍نید،اگر ناگهانی کاری کرد مثلا گاز گرفت با تکان شدید اونو پرتاب نکنید مراقب تغذیه و نگهداریش باشید سعی کنید بیشترین ارتباط باهاش بگیرید و کمتر تنهاش بزارید و بیشتر بهش توجه کنید ، براش داهل قفس اسباب بازی بزارید مثل تاب و توپ و ...، سعی کنید قفس براش جای امن و زیبا و ارامش بخش باشه نه از قفسش فراری ، برای تنبیه از قفس استفاده نکنید ، دایم با اسم صداش کنید تا اسمشو یاد بگیره نسبت به اسمش حساس بشه،باهاش دوستانه و زیاد صحبت کنید و وسایلی که باهاشون بازی میکنه،نوک میزنه یا حرکتی انجام میدید یا انجام میده رو بگید یا اسم اونها رو بهش بگید ، مثلا بیا ، برو ، بخور ، بدو ، ظرف غذات، توپت و ... زمانی که از بازی خسته شد ، بزارید خودش انتخاب کنه که ادامه بده یا بره استراحت کنه،عادتش بدید شبها خودش بره داخل قفس یا برای تغذیه و استراحت و ... اولین گزینه اون قفسش باشه ، اگر قفس رو محیط امن بدونه خودش اینکارو انجام میده نیاز به اجبار کردنش نیست ، مرغ عشق خیلی باهوشتر از اونه که شما فکر میکنید .
مطمئن باشید که با گذشت هر روز از روز قبل چیزهایی می‌بینید که شاید واقعا تعجب کنید .

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با نظراتتون مارو به بهتر شدن یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

 دستی کردن مرغ عشق

این سوال توسط پرسشگر بسته شده است. زمانی این اتفاق می افتد که پرسش کننده به پاسخ خود رسیده باشد.

این بخش (بخش پرسش و پاسخ عمومی) در مهرماه 1401 تعطیل شد. لطفا برای پرسیدن سوال از طریق دکمه زیر اقدام کنید. (از طریق مشاوره با دامپزشک)

کمی منتظر بمانید،در حال بارگذاری ...

درباره پردونه

پردونه در سال 92 تاسیس شد. هدف پردونه کمک به حیوانات از جمله حیوانات خانگی است. پردونه با ارائه خدمات نوآورانه کمک می‌کند تا حال پت‌ها و سرپرستان آن‌ها خوب باشد و کنار هم خوشحالی کنند. پردونه حامی حال خوب است. حامی کاهش استرس و افسردگی با کمک به حیوانات است. ما معتقدیم که باید خدمات دامپزشکی با کمک فضای دیجیتال توسعه یابد تا هیچ حیوانی در هیچ جای کشور به خاطر دردسترس نبودن دامپزشک تلف نشود.

عکس دسته جمعی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و طوطی و ماهی و همستر