×
ورود / ثبت نام

 اتاق مرغ عشق

شماره: 940535

جوجه مرغ عشق

سلام من یه جوجه نرغ عشق تقریبا 30 روزه دارم اما از وقتی که از لونه اومده بیرون نمیتونه راه بره نمیدونم پاش شکسته یا فلجه دونه هم نمیتونه بخوره میخواستم بدونم چجوری باید خودم دستیش کنم و بهش دون بدم؟

ممون میشم جواب بدید

شماره: 893911

با سلام خدمت شما دوست عزیز

خدمت شما عرض کنم که تغذیه مرغ عشق مخصوصاً جوجه جدا شده از والدین حوصله و دقت زیادی لازم داره مخصوصا روش تغذیه جوجه مرغ عشق با سرنگ که در این روش بعد از اماده کردن غذای پوره یا سرلاک مخصوص جوجه مرغ عشق
غذای آماده شده رو بوسیله یک سرنگ 10 سی سی برداشته و یک لوله نرم و باریک و انعکاف پذیر به سر این سرنگ وصل کنید، این لوله را میتوانید از مغازه ھایی که دوچرخه تعمیر می کنند خریداری بخرید ( کرمک ) یا از قسمت نرم شینگ سرم پروانه ای استفاده کنید ، ارتفاع این لوله باید حداکثر 5 سانتیمتر باشد به طوری که این لوله مستقیما به چینه دان پرنده وارد بشه .
سرنگ رو 2 تا 5 سی سی پر کنید، با یک دست سعی کنید نوک پرنده را باز کنید و با دست دیگه لوله را آرام آرام وارد حلقش کنید و تاچینه دان پایین ببرید (بسیار مواظب باشید پرنده خفه نشود) بعد مایع را با فشار ثابت خالی کنید .اگر این کار را خیلی آرام انجام بدید جوجه تقلا زیادی و غذا را بالا میاره و شما مجبور میشید یکبار دیگر این کار را تکرار کنید (اگر نمی تونید بال زدن و حرکات پرنده را کنترل کنید می تونید جوجه رو در یک پارچه طوری که فقط سرش بیرون بمونه بپیچید و بعد بهش غذا بدید).
باید چندین بار در روز به جوجه به همین طریق غذا بدهید.
بھترین زمان برای غذا دادن به جوجه وقتیه که چیندونش تقریبا خالی باشه ( شما براحتی با دست زدن به چیندان پرنده میتونید متوجه این قضیه بشید).
پیش از ھر بار غذا دادن سرنگ را کاملاً با آب جوش و مایع ظرفشویی کاملا بشورید.

البته خودم شخصاً تغذیه از روش سرنگ رو به دوستانی که تجربه ای تو این مورد دارند رو پیشنهاد نمیکنم چون اکثر بخاطر حتی مقدار کمی فشار بیشتر و بی دقتی وارد کردن لوله تغذیه یا خطا باعث صدمه زدن به چیندون جوجه یا پاره شدنش یا بدلیل حجم بیشتر از حد غذا،دمای غذا ، فشار ورود غذا و ... باعث صدمه زدن به جوجه میشن و بیشتر ترجیح میدم از روش مشابه خود پرندها برای تغذیه استفاده کنم ، در این روش شما میتونید بوسیله یک پنس کوچیک یا با چسبوندن دو خلال دندون جوجه هارو راحت و بدون خطر تغذیه ( سرلاک ) کنید .
بعد از تحریک گوشه نوک جوجه خودش خودکار سرش بالا میاره و نوکشو باز میکنه و شما بوسیله پنس غذا رو به اندازه مناسب داخل نوکش قرار بدید و صبر کنید تا کاملا بخوره و ادامه بدید تا دیگه تمایلی به خوردن نداشته باشه ، اگر جوجه بزرگتر بود از خوردن امتناع کرد به ارومی جوجه رو بصورت برعکس به سمت پشت بگیرید که سر و شکمش بسمت بالا باشه و بهتره پاهای پرنده رو به ارومی خم کنید یا لای انگشتهاتون اروم نگه دارید که تکون نخوره با کمک یک نفر دیگه که مسول غذا دادن بشه شروع کنید ، نوک پرنده رو بر ارومی باز کنید ( با نوک ناخن قسمت کجی نوک رو گرفته و اروم نوک رو باز کنید ) و تغذیه کنید تا دیگه تمایل به خوردن نداشته باشه و غذارو با تکان سر به بیرون پرتاب کنه .
در ضمن بعد و بین غذا به هیچ عنوان به جوجه اب ندید که احتمال خفگی جوجه خیلی زیاده همون اب داخل غذا جوجه براش کافیه .
نکته:
تغذیه دستی واقعا یک مسئولیت بزرگه که باید هم در زمان و با دقت و حوصله زیادی انجام داد ، چون واقعا جوجه در این مرحله از رشد کاملا به شما وابسطه هست و کوچکترین بی دقتی و کوتاهی باعث صدمه و به خطر افتادن سلامت پرنده حتی خدایی نکرده تلف شدن پرنده بشه،البته احتمال مشکلات دیگه ای هم غیر از صدمه زدن پرنده میتونه بوجود بیاد ، مثل بیماری پرنده بدلیل ناسازگاری سرلاک یا پوره تهیه شده برای جوجه و آلودگی سرنگ ، شلنگ ، خود غذا ، حتی دست‌های آلوده خود شما که نشونه عدم دقت و بهداشت شماست .
دلیل بعدی مقدار زمان نگهداری غذای پرنده هست که احتمال فاسد و خراب شدن یا الوده شدن از محیط رو داره ، بهتره بصورت روزانه یا وعده ای تهیه کنید .
با بوجود امدن هر کدوم ازین موارد ، راهکارهای خودش رو باید انجام داد .
در صورت بروز مشکل جدی و نداشتن دانش و ابرار کافی برای معاینه داخل و تشخیص صدمه به اعضای داخلی و موارد مشابه فقط با مراجعه به پزشک ممکنه یا حداقل راهنمایی گرفتن و پرسیدن نشونه های مشکلات ، بعد از تشخیص یا حذف مشکلات و دقت بیشتر،سعی کنید اون موارد رو مجددا تکرار نکنید و درمان رو شروع کنید .

در مورد دستی کردن خدمتون عرض کنم که طی همین روال و تغذیه و ارتباط با پرنده ، بصورت خودکار بین شما و پرنده وابستگی های زیادی بوجود میاد ، مرغ عشق پرنده خیلی باهوشیه و مطمئن باشید که رفتار و کارهای شما بدون جواب نمیمونه، البته سرگرمی و بازیو محبت کردن به پرنده ، ... رو فراموش نکنید ، خودتون می‌بینید که چقدر شمارو همراهی میکنه و بهتون وابسته میشه ، ...

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با نظراتتون مارو به بهتر شدن یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

جوجه مرغ عشق

این بخش (بخش پرسش و پاسخ عمومی) در مهرماه 1401 تعطیل شد. لطفا برای پرسیدن سوال از طریق دکمه زیر اقدام کنید. (از طریق مشاوره با دامپزشک)

کمی منتظر بمانید،در حال بارگذاری ...

درباره پردونه

پردونه در سال 92 تاسیس شد. هدف پردونه کمک به حیوانات از جمله حیوانات خانگی است. پردونه با ارائه خدمات نوآورانه کمک می‌کند تا حال پت‌ها و سرپرستان آن‌ها خوب باشد و کنار هم خوشحالی کنند. پردونه حامی حال خوب است. حامی کاهش استرس و افسردگی با کمک به حیوانات است. ما معتقدیم که باید خدمات دامپزشکی با کمک فضای دیجیتال توسعه یابد تا هیچ حیوانی در هیچ جای کشور به خاطر دردسترس نبودن دامپزشک تلف نشود.

عکس دسته جمعی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و طوطی و ماهی و همستر