×
ورود / ثبت نام

 اتاق مرغ عشق

شماره: 844947

تخم گذاری مرغ عشق

با سلام

من یه جفت مرغ عشق دارم که بار اول 3 تا تخم گذاشت که هر 3 جوجه شدند

بار دوم 4 تا تخم گذاشت هیچ کدام جوجه نشدند و بار سوم که الان هست 5 تا تخم گذاشته که تخم اول 23 روز گذشته ولی جوجه نشده ولی تخم های دیگر به 21 روز نرسیده اند و آزمایش نطفه سنجی رو انجام ندادم

حالا میخوام بدونم آیا نطفه سنجی رو انجام بدم؟

و همچنین اگه این بارم پوج باشن چیکار کنم؟

مشکل از ماده است یا نر؟؟

درضمن یکم درباره نطفه سنجی توضیح دهید که چگونه تشخیص بدم



با تشکر

شماره: 6101778

سلام خدمت شما.
احتمالا مرغ عشق نر نابارور هست. جفت رو عوض کنید. تخم مرغ عشق داخل 18 تا 20 روزگی جوجه میشه.
اکثرا 18 و 19 روزگی.
برای نطفه سنجی تخم رو ببرید داخل یه مکان نسبتا تاریک یه چراغ قوه بردارید، چراغ موبایل هم کارسازه. تخم رو بذارید روی چراغاگه به وضوح رگ های خونی یا جوجه رو داخل تخم دیدید یعنی تخم با نطفس ولی اگه شفاف و زرد رنگ بود یعنی بی نطفس.
عمل نطفه سنجی رو بعد از 7 روزگی تخم انجام بدین

شماره: 9101784

با سلام خدمت شما دوست عزیز آقای صدیقیان

خدمت شما عرض کنم که همونطور که قبلا هم خدمت شما و دوستان عرض کردم متاسفانه شما یا بدلیل عدم اطلاع یا بی توجه ای به تذکرات مراحل جوجه کشی اصول اصلی رو رعایت نکردید و دچار این مشکل شدید ، دومین مورد اینکه شما با علم به اینکه میدونستید که مشکل وجود داره و این روال اشتباه هست از همون اوایل تست نطفه سنجی رو انجام ندادید ، اگر این موارد رو مدنظر میگرفتید و تست نطفه رو انجام میدادید و متوجه مشکل میشدید حداقل با حذف تخمها و انجام دوره استراحت و کمک به رفع این مشکل این مشکلات برای شما و پرنده بوجود نمیومد، یا امکان نجات تخم های دارای نطفه ، هرچند با درصد پایین وجود داشت ، بهرحال بهتره گذشته و ناراحتی رو کنار بزارید و با رعایت نکات اصلی تولید مثل پرندهاتون از پیش امدن مشابه این مشکلات جلوگیری کنید که خدمتون عرض میکنم که انشاالله مجددا این مشکل برای شما و دوستان هیچوقت پیش نیاد و باعث آزار خودتون و پرنده نشه ،
اولین موردی که باید همیشه ددر نظر داشته استراحت درست و دقیق بین تخمگذاری (( حدودا بین یک تا دو ماه ، رعایت نکردن این مورد و جوجه گرفتنهای پی در پی باعث تحلیل و ضعیف شدن مرغ عشقها میشه ، مخصوصاً جفت ماده که باعث عدم تشکیل درست تخم و پوچ شدن تخم میشه )) و تغذیه ، نگهداری ، ایجاد شرایط مناسب برای پرنده ماده برای جلوگیری از پوچ شدن تخم ها و سلامت جوجه های مرغ عشق کاملا لازم هست .
اگر طی هر دوره استراحت و تغذیه و مکمل های مورد نیاز رعایت نشه باعث و تجدید قوای پرنده رعایت نشه علاوه براینکه باعث صدمه دیدن پرنده ، احتمال از بین رفتن خود پرنده بدلیل ضعف یا گیر کردن تخم با پوسته شل و عدم تخمگذاری ، پوچ شدن تخمها میشه و اگر هم جوجه بدنیا بیان احتمال ضعیف و ناقص بودن اونها زیاده و اکثرا همین ضعف باعث بیماری و تلف شدن اونها میشه و اگر هم تلف نشن به دلیل ضعیف بودن ، نسبت به جوجه های دیگه رشد کندتر و جثه کوچکتر ، تخت شدن طولانی پرها ، ضعف در پرواز ، رسیدن دیرتر به بلوغ ، ... و مشکلات ژنتیکی و انتقال ژنهای معیوب به نسل‌های بعدی و حتی مرگ زود هنگام میشه .
بهترین راهکار برای این موارد تحت رژیم قرار دادن جوجه و تامین کمبودها و تقویت برای جبران و بازسازی موارد مشکل ساز برای جوجه هست که پیشنهاد میکنم حتما، از رژیم غذایی مناسب و مکمل های مورد نیاز استفاده کنید .

البته در مورد پوچ شدن تخم ها قبل از هر کسی خود پرنده متوجه پوچ شدن تخمها میشه ، که چون پرنده شما قبلا هم تجربه جوجه دار شدن داشته امکان اشتباه کردن پرنده بدلیل بی تجربگی خیلی پایینه و اکثرا در صورت پوچ یا تلف شدن جنین دیگه رو تخم نمیخوابه یا تخم رو از لونه بیرون میندازه ،البته چون احتمال داره که بدلیل تخمگذاری پشت هم و ضعیف شدن پرنده ماده و امکان تغذیه نامناسب برای دوره جفتگیری و آماده سازی تخم ها ، مواد غذایی مورد نیاز جنین مقوی و کامل نبوده باشه و جوجه ها ضعیف باشن و نتونن که پوسته تخم رو بشکنن که اکثرا والدین تو این کار به جوجه کمک میکنن اما بشرطی که اونقدر قدرت داشته باشن که حداقل کمی از پوسته رو بشکنن و پرنده متوجه تولد جوجه بشه ، یا اونقدر تجربه داشته باشید که در زمان مناسب به جوجه ها کمک کنید که متولد بشن اگرنه متاسفانه خدای نکرده جوجه ها داخل تخم خفه و تلف میشن ، بهگ همین دلیل گاهی پرنده تا پایان دوره روی تخم ها میخوابه ولی شما شاهد تولد جوجه ها نیستید ، گاهی در زمان تولد جوجه ها قبل از خروج از تخم با کمی دقت میشه صدای جیک جیک جوجه هارو از داخل تخم شنید ، اما بهترین پیشنهادی که میتونم بهتون بکنم اینه که بعد از گذشت حدودا پنج تا هفت ( پیشنهاد میکنم اگر در این زمینه تجربه لازم رو ندارید بهتره که بعد هفت تا ده روز از آخرین تخم ، تخم هارو تست کنید که تشخیص اونها براتون راحتر باشه ) این کار رو بعد از هفت روز از آخرین تخم تا قبل از تولد جوجه ها ، به راحتی بوسیله یک منبع روشنایی مثل چراغ قوه ، به تخم نور بتابانیدبا این کار میتونید جنین و حرکات ظریف اونو کاملا ببینید که نشونه زنده و سلامت بودن جنین یا جوجه کامل و آماده تولد داخل تخم هست در غیر این صورت و ندیدن تحرک جنین یا جوجه متاسفانه جنین یا جوجه خفه و تلف شده ، بعضی از دوستان پیشنهاد میکنن که در صورتی که مطمئن هستید که جنین ۱۸ تا ۲۱ روز رو پر کرده و با تست اعلایم حیاطی داره بهتره اروم ترک کوچکی به تخم بدید یا تخم رو سوراخ کنید تا حداقل جوجه خفه نشه و به کمک والدین از تخم بیرون بیاد یا تخم رو به ارومی بشکنید و جوجه هارو داخل لونه بزارید فقط مراقب باشید که والدین تغذیشون کنن ، اگرنه بسرعت جوجه متولد شده رو از لونه خارج و بصورت دستی با سرلاک تغذیه کنید .

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم که از نظراتتون مطلع بشم و گزینه بهترین پاسخ رو تایید کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

شماره: 3101794

دلیل پوچ شدن تخم

سلام خدمت شما دوست عزیز آقای صدیقیان

خدمت شما عرض کنم که

که دلیل پوچ شدن تخم ها میتونه دلایل و عوامل زیادی داشته باشه از مناسب نبودن محیط و صدمه خوردن به تخم ها ، متعادل نبودن درجه حرارت و عدم توانایی تنظیم دما بوسیله پرنده ،بی تجربگی پرنده ،سوراخ یا ترک برداشتن تخم ها ، ترس و استرس زیاد تا دلایل وراثتی ، عدم آمادگی پرنده نر یا ماده ، سن پایین یا بالای عروس پرنده ، عدم وجود نطفه یا نبودن یا ضعیف بودن یا عدم سلامت اسپرم ، جفتگیری مکرر و ضعیف شدن پرنده نر ، ضعف پرنده ماده بدلیل تخم گذاری زیاد و تغذیه نامناسب و مشکل تشکیل نشدن درست و کامل قسمتهای تولید کننده جوجه درون تخم پرنده ( زرده و سفیده ) و ...
عوامل پوچ شدن تخم ، غیر از تغذیه و ضعف پرنده ، نیاز به زمان بیشتر ، ایجاد شرایط مناسب ، درمان و یا تعویض جفت داره که تقریبا مشخص و قابل پیگیری یا اصلاح شرایط هست ، اما در مورد تغذیه و ضعف پرنده بهترین و سریعترین راهکار نیازمند تغذیه پرنده ها با رژیم درست و مناسب و استفاده از مکمل ها ، قبل از شروع جفتگیری و در مراحل شکل گیری تخم و تخمگذاری ، مرحله مراقبت و نگهداری تخم ها و حتی بعد از متولد شدن جوجه هاست .
ضمنأ استراحت درست و دقیق بین تخمگذاری (( حدودا بین یک تا دو ماه ، رعایت نکردن این مورد و جوجه گرفتنهای پی در پی باعث تحلیل و ضعیف شدن پرنده میشه ، مخصوصاً جفت ماده که باعث عدم تشکیل درست تخم و پوچ شدن تخم میشه ))
) و تغذیه ، نگهداری ، ایجاد شرایط مناسب برای پرنده ماده برای جلوگیری از پوچ شدن تخم ها کاملا لازم هست .
در ضمن خارج شدن پرنده از لونه و نخوابیدن دایم روی تخم ها میتونه بدلیل تغذیه نکردن اون بوسیله پرنده نر باشه یا مقوی نبودن غذاها و زود گرسنه شدن پرنده باشه ، بهتره روزی یکی ، دوبار نصف تخم مرغ پخته شده رو داخل لونه بزارید تا پرنده کمتر به بیرون لونه بیاد یا از تغذیه مناسب استفاده کنید ،
بهترین رژیم غذایی که میتونم از شروع جفتگیری تا تخمگذاری بهتون پیشنهاد بدم شامل :

ارزن تازه،تخم کتان،جوانه گندم،سیب،جعفری،انواع مغز آجیل ، تخم مرغ و ... هست.
البته باید توجه داشته باشید که مرغ عشق ها علاوه بر دانه به سبزیجات،میوه ها و به ویتامین ، پروتئین ، کلسیم و مواد معدنی و مکمل هم نیاز داره ، که میتونید این مواد رو بصورت مواد طبیعی ( مثل : کف دریا ، تکه کچ ، پوست و خود تخم مرغ و ...) استفاده کنید یا میتوانید از پودر،شربت و قطره های تقویتی که براحتی میتونید از داروخانه یا دامپزشکی یا کلینیک ها تهیه و استفاده کنید .
پیشنهاد من بشما برای تکمیل رژیم ، مکمل و مواد معدنی و ... مخصوص مرغ عشق هست که برای تقویت نطفه و تحریک پرنده به جفتگیری و تکثیر، بالا بردن قدرت باروی و افزایش تعداد و استحکام،افزایش تخم پرندگان زینتی موثره و همینطور باعث قدرت ایمنی و رفع کمبود کلسیم و مواد معدنی در دوره نگهداری از تخم و جوجه ها و مرغ عشق و پرنده ها استفاده میشه .

اما در مورد نطفه سنجی خدمتون عرض کنم که برای نطفه سنجی یا تست تخم ها میتونید بعد از گذشت تقریبا پنج تا هفت روز از اخرین تخمگذاری ( چون شما نمیتونید تشخیص بدید که اولین یا آخرین تخمی که پرنده گذاشته کدوم بوده ) تا قبل از تولد جوجه ها ، شما میتونید به راحتی بوسیله یک منبع روشنایی مثل چراغ قوه ، به تخم نور بتابانید ( باید حدود ۵ تا ۷ روز از زمان تخمگذاری گذشته باشه ، در این مدت جنین در حال شکل گیری و به راحتی قابل تشخیصه ) در صورتی که یک لکه تیره درون تخم دیده میشه تخم بدون مشکل و داری نطفه هست ( اگر در روزهای اخر که دوران جنینی هست به تخم نگاه کنید میتونید جنین و حرکات ظریف اونو کاملا ببینید که نشونه زنده و سلامت بودن جنین داخل تخم هست ) در غیر این صورت ( ندیدن لکه ) و اصتلاحا تخم لامپی که تخم بصورت یکنواخت و بدون لکه و سایه درون تخم و کل تخم روشن بود ، مشخصه که تخم بدون نطفه و پوچ هست و میتونید اونو از لونه خارج کنید که پیشنهاد میکنم اگر بیشتر تخم ها نطفه دار بود اینکارو نکنید ولی اگر خدایی ناکرده همشون پوچ بودن بهتره تخم هارو بردارید تا پرنده برای جفتگیری مجدد اماده بشه.

فقط توجه داشته باشید که کلیه این مراحل رو با دقت و بدون بوجود اوردن استرس به پرنده های والدین مخصوصاً ماده انجام بدید که به تخم ها صدمه نخوره ، در ضمن حتی احتمال داره پرنده ماده از ترس یا استرس زیاد دیگه روی تخم ها نخوابه و اصتلاحا پرنده قهر کنه پس بهتره درصورتی که واقعا نیازه این کارو انجام بدید .

در ضمن به این نکته هم توجه داشته باشید که بهتره که پرنده ها رو در محیطی آرام و خلوت قرار بدید و از سرکشیهای متعدد خوداری کنید و به هیچ عنوان در زندگی عادی آن دخالت نکنید و در زمان نگهداری از تخم ها ،زیاد مکان قفس را تغییر ندید و مرتب به پرنده سرکشی نکنید چون ممکنه با قهر والدین و نخوابیدن روی تخم یا جوجه ها و یا بزرگ نکردن جوجه هایشان روبرو بشید .


با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم که از نظراتتون مطلع بشم و گزینه بهترین پاسخ رو تایید کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

این بخش (بخش پرسش و پاسخ عمومی) در مهرماه 1401 تعطیل شد. لطفا برای پرسیدن سوال از طریق دکمه زیر اقدام کنید. (از طریق مشاوره با دامپزشک)

کمی منتظر بمانید،در حال بارگذاری ...

درباره پردونه

پردونه در سال 92 تاسیس شد. هدف پردونه کمک به حیوانات از جمله حیوانات خانگی است. پردونه با ارائه خدمات نوآورانه کمک می‌کند تا حال پت‌ها و سرپرستان آن‌ها خوب باشد و کنار هم خوشحالی کنند. پردونه حامی حال خوب است. حامی کاهش استرس و افسردگی با کمک به حیوانات است. ما معتقدیم که باید خدمات دامپزشکی با کمک فضای دیجیتال توسعه یابد تا هیچ حیوانی در هیچ جای کشور به خاطر دردسترس نبودن دامپزشک تلف نشود.

عکس دسته جمعی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و طوطی و ماهی و همستر