×
ورود / ثبت نام

 اتاق مرغ عشق

شماره: 153935

بیرون انداختن تخم

سلام و خسته نباشید به کلیه دوستان

چند وقت پیش مرغ عشق ها جفتگیری و تخم گذاشتن ولی بعد از سومین تخم و گذشت چند مدت دیدم که مرغ عشق ها تخم هارو از لونه بیرون انداختن و یکی از تخم ها هم کاملا ناپدید شده انگار که تخم رو خوردن ، لطفا بفرمایید که چرا و دلیل این کار چی بوده ، سپاسگزارم

شماره: 9121969

سلام تخم هارو دوباره بزار به لونه و نر رو جدا کن . جوانه گندم بده اگه جواب مورد رضایت بود امتیاز بدید

شماره: 7122184

با درود خدمت شما دوست عزیز جناب آقای کرمی

خدمت شما عرض کنم که این مورد میتونه چند علت داشته باشه ، اگر اولین تخمگذاری پرندتون باشه ، میتونه به احتمال بی تجربگی پرنده باشه ، البته نداشتن نطفه ، صدمه دیدن تخم ها ، تاثیر دما و ... هم میتونه دلیل پوچ و حذف تخم از لانه باشه که گاهی اتفاق میفته .
یکی دیگه از مواردی که مشکلاتت زیادی در پروسه تولید مثل مرغ عشق ها میتونه خیلی موثره باشه ، عدم استراحت درست و دقیق بین تخمگذاری (( حدودا بین یک تا دو ماه ) هست که اکثرا رعایت نکردن این مورد و جوجه گرفتنهای پی در پی باعث تحلیل و ضعیف شدن مرغ عشقها میشه ، مخصوصاً جفت ماده که باعث عدم تشکیل درست تخم و پوچ شدن تخم و تلف شدن جوجه های تازه متولد شده یا با سن پایین میشه و همینطور رعایت تغذیه ، نگهداری ، ایجاد شرایط مناسب برای پرنده ماده برای جلوگیری از پوچ شدن تخم ها و سلامت جوجه های مرغ عشق کاملا لازم هست .

اگر طی هر دوره استراحت و تغذیه و مکمل های مورد نیاز و تجدید قوای پرنده رعایت نشه علاوه براینکه باعث صدمه دیدن و احتمال از بین رفتن خود پرنده بدلیل ضعف یا گیر کردن تخم با پوسته شل و عدم تخمگذاری ، باعث پوچ شدن تخمها میشه .
شما برای اطمینان از پوچ بودن تخم ها و حذف اونها از لانه میتونید اونهارو تست کنید تا متوجه بشید مشکل از تخم ها بوده یا از پرنده و یا محیط ،
البته عرض کنم ، قبل از هر کسی خود پرنده متوجه مشکل یا پوچ بودن تخمها میشه ، مخصوصاً اگر پرنده شما قبلا هم تجربه جوجه دار شدن داشته باشه ، امکان اشتباه کردن پرنده بدلیل بی تجربگی خیلی پایینه و اکثرا در صورت پوچ یا تلف شدن جنین دیگه رو تخم نمیخوابه و یا تخم هارو از لونه بیرون میندازه ، البته چون احتمال داره که بدلیل تخمگذاری پشت هم و ضعیف شدن پرنده ماده و امکان تغذیه نامناسب برای دوره جفتگیری و آماده سازی تخم ها ، مواد غذایی مورد نیاز جنین مقوی و کامل نبوده باشه و باعث این مشکل و بیرون انداختن تخم ها شده باشه در این حالت ، بهترین پیشنهادی که میتونم بهتون بکنم اینه که تست تخم رو انجام بدید تا متوجه شرایط داخل تخم بشید ، برای این کار میتونید به راحتی بوسیله یک منبع روشنایی مثل چراغ قوه ، به تخم نور بتابانیدبا این کار میتونید ، متوجه وجود نطفه داخل تخم بشید ، که نشونه سالم و نطفه دار بودن تخم هست ، در غیر این صورت و ندیدن لکه درون تخم یا همون نطفه ، متوجه پوچ و ناسالم و بدون نطفه بودن تخم بشید .
فقط توجه داشته باشید که کلیه این مراحل رو با دقت و بدون بوجود اوردن استرس به پرنده های والدین مخصوصاً ماده انجام بدید که به تخم ها صدمه نخوره .

نکته : برای رفع این مشکل میتونید علاوه بر رعایت دوره استراحت و تقویت ها باید محیط آروم و مناسبی برای بازسازی و تقویت پرنده بوجود بیارید .

رژیم غذایی که میتونم بهتون پیشنهاد بدم شامل :

ارزن تازه،تخم کتان،جوانه گندم،سیب،جعفری،انواع مغز آجیل ، تخم مرغ و ... هست.

البته باید توجه داشته باشید که مرغ عشق علاوه بر دانه به سبزیجات،میوه ها و به ویتامین ، پروتئین ، کلسیم و مواد معدنی و مکمل هم نیاز داره ، که میتونید این مواد رو بصورت مواد طبیعی ( مثل : کف دریا ، تکه کچ ، پوست و خود تخم مرغ و ...) استفاده کرد یا میتوانید از پودر،شربت و قطره های تقویتی که براحتی میتونید از داروخانه یا دامپزشکی یا کلینیک ها تهیه و استفاده کنید .

پیشنهاد من بشما برای مکمل ها همون محلول ad3e هست که برای تقویت نطفه و تحریک پرنده به جفتگیری و تکثیر، بالا بردن قدرت باروی،افزایش تعداد و استحکام،افزایش تخم پرندگان زینتی موثره و همینطور باعث قدرت ایمنی و رفع کمبود کلسیم و مواد معدنی در دوره نگهداری از تخم و جوجه ها و مرغ عشق و پرنده ها استفاده میشه .

بعد از طی این دوره بهتره برای جلوگیری از جفتگیری و تخمگذاری مجدد پرندهاتون اولین کاری که بهتره انجام بدید تغییر رژیم غذایی و حذف کامل دانه های مقوی و محرک ( اصتلاحا تغذیه گرم یا همون گرمی ) پرنده هاست ، به نوعی بهتره تنها از رژیم ارزن خالص استفاده بشه ودانه های دیگه رو کم یا قطع کنید ، همینطور میوه و سبزیجات محرک ( اصتلاحا گرمی ) و حذف مکمل های تقویتی رو فراموش نکنید و بحای اونها از کاهو ، هندوانه ، اسفناج که اصتلاحا سرد هستن استفاده کنید .

همینطور میتونید از عرق کاسنی استفاده کنید، که بیشتر برای مرغ عشق هایی که تخم یا جوجه دارن استفاده میشه تا مستی والدین مخصوصاً پرنده نر رو کم کنه تا خدای نکرده به تخم و جوجه ها صدمه نزنه .

طریقه مصرف عرق کاسنی برای مرغ عشق به اینصورته که چند قطره ( ۲ الی ۳ قطره ) عرق کاسنی رو در آب استاندارد مرغ عشق ( حدود ۱۰۰ سی سی ) برزید و بعد ۲۴ ساعت آب شون رو عوض کنید و آب معمولی براشون بریزید .

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر مطلب مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با نظراتتون مارو به بهتر شدن یاری و دلگرمتر کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

شماره: 2122197

با درود خدمت شما دوست عزیز جناب
آقای کرمی

خدمت شما عرض کنم که این مسئله میتونه دلایل و عوامل زیادی داشته باشه از مناسب نبودن محیط و صدمه خوردن به تخم ها ، متعادل نبودن درجه حرارت و عدم توانایی تنظیم دما بوسیله پرنده ،بی تجربگی پرنده ،سوراخ یا ترک برداشتن تخم ها ، ترس و استرس زیاد تا دلایل وراثتی ، عدم آمادگی پرنده نر یا ماده ، سن پایین یا بالای پرنده ، عدم وجود نطفه یا نبودن یا ضعیف بودن یا عدم سلامت اسپرم ، جفتگیری مکرر و ضعیف شدن پرنده نر ، ضعف پرنده ماده بدلیل تخم گذاری زیاد و تغذیه نامناسب و مشکل تشکیل نشدن درست و کامل قسمتهای تولید کننده جوجه درون تخم پرنده ( زرده و سفیده ) و ...
عوامل پوچ شدن تخم ، غیر از تغذیه و ضعف پرنده ، نیاز به زمان بیشتر ، ایجاد شرایط مناسب ، درمان و یا تعویض جفت داره که تقریبا مشخص و قابل پیگیری یا اصلاح شرایط هست ، درصورت ضعف پرنده باید پرنده ها بهترین و سریعترین راهکار تغذیه پرنده ها با رژیم درست و مناسب و استفاده از مکمل ها ، قبل از شروع جفتگیری و در مراحل شکل گیری تخم و تخمگذاری ، مرحله مراقبت و نگهداری تخم ها و حتی بعد از متولد شدن جوجه هاست .
ضمنأ استراحت درست و دقیق بین تخمگذاری (( حدودا بین یک تا دو ماه ، رعایت نکردن این مورد و جوجه گرفتنهای پی در پی باعث تحلیل و ضعیف شدن پرنده میشه ، مخصوصاً جفت ماده که باعث عدم تشکیل درست تخم و پوچ شدن تخم میشه ))
) و تغذیه ، نگهداری ، ایجاد شرایط مناسب برای پرنده ماده برای جلوگیری از پوچ شدن تخم ها کاملا لازم هست .
تمام این شرایط میتونه دلیل پوچ و حذف تخم توسط پرنده باشه ، که خدمتون عرض کردم ، البته گاهی بعضی از پرنده ها کلا از خوابیدن روی تخم ها و نگهداری از اونها تمایلی ندارن و حتی گاهی پرنده نر مست به تخم ها صدمه میزنه و میشکنه یا اونهارو از لونه بیرون میندازن ، برای فهمیدن این مسله و تست نطفه دار بودن یا سالم بودن تخم ها ،میتونید اول ظاهر و فیزیک تخم هارو بررسی کنید ،اگر مشکلی وجود نداشت ، میتونید برای اطمینان از نطفه دار بودن یا پوچ بودن تخم ها ، تخم هارو بررسی و تست کنید ، برای این کار از زمان تخمکذاری بعد از گذشت تقریبا پنج تا هفت روز از اخرین تخمگذاری ( چون شما نمیتونید تشخیص بدید که اولین یا آخرین تخمی که پرنده گذاشته کدوم بوده ) تا قبل از تولد جوجه ها ، شما میتونید به راحتی بوسیله یک منبع روشنایی مثل چراغ قوه ، به تخم نور بتابانید ( باید حدود ۵ تا ۷ روز از زمان تخمگذاری گذشته باشه ، در این مدت جنین در حال شکل گیری و به راحتی قابل تشخیصه ) در صورتی که یک لکه تیره درون تخم دیده میشه تخم بدون مشکل و داری نطفه هست ( اگر در روزهای اخر که دوران جنینی هست به تخم نگاه کنید میتونید جنین و حرکات ظریف اونو کاملا ببینید که نشونه زنده و سلامت بودن جنین داخل تخم هست ) در غیر این صورت ( ندیدن لکه ) و اصتلاحا تخم لامپی که تخم بصورت یکنواخت و بدون لکه و سایه درون تخم و کل تخم روشن بود ، مشخصه که تخم بدون نطفه و پوچ هست و میتونید اونو از پورسه تولید مثل خارج کنید تا پرنده برای جفتگیری مجدد اماده بشه ، درضمن بعید میدونم در این دوره با اتمام تخمگذاری وحذف تخم ها تخمگذاری ادامه پیدا کنه ، بهتره با تقویت و ایجاد شرایط و محیط و تغذیه مناسب پرندهاتون رو برای آمادگی برای جفتگیری مفید و موفق و تخمگذاری و تولید مثل محیا کنید تا بدون ایجاد این شرایط پرندهاتون بهترین و ایده آل ترین پورسه جفتگیری و تولید مثل خودشون رو داشته باشند .

نکته : فقط توجه داشته باشید که کلیه این مراحل رو با دقت و بدون بوجود اوردن استرس به پرنده های والدین مخصوصاً ماده انجام بدید که به تخم ها صدمه نخوره ، در ضمن حتی احتمال داره پرنده ماده از ترس یا استرس زیاد دیگه روی تخم ها نخوابه و اصتلاحا پرنده قهر کنه مجددا این مشکلات پیش بیاد ، پس بهتره درصورتی که واقعا نیازه این کارو انجام بدید ، که البته با شرایط شما نیازی به این کار نیست چون تخم ها خارج از لانه هست و والدین توجه ای به اونها ندارند که باعث تنش و استرس پرندهاتون بشه .

پر ضمن این نکته رو هم خدمتون عرض کنم که برای تقویت و تکرار نشدن این مورد بهتره با مشاهده اعلایم شروع جفتگیری تا تخمگذاری از رژیمی که خدمتون پیشنهاد میدم استفاده کنید که شامل : ارزن تازه،تخم کتان،جوانه گندم،سیب،جعفری،انواع مغز آجیل ، تخم مرغ و ... هست.
البته باید توجه داشته باشید که مرغ عشق ها علاوه بر دانه به سبزیجات،میوه ها و به ویتامین ، پروتئین ، کلسیم و مواد معدنی و مکمل هم نیاز داره ، که میتونید این مواد رو بصورت مواد طبیعی ( مثل : کف دریا ، تکه کچ ، پوست و خود تخم مرغ و ...) استفاده کنید یا میتوانید از پودر،شربت و قطره های تقویتی که براحتی میتونید از داروخانه یا دامپزشکی یا کلینیک ها تهیه و استفاده کنید .
پیشنهاد من بشما برای تکمیل رژیم ، مکمل و مواد معدنی و ... مخصوص مرغ عشق هست که برای تقویت نطفه و تحریک پرنده به جفتگیری و تکثیر، بالا بردن قدرت باروی و افزایش تعداد و استحکام،افزایش تخم پرندگان زینتی موثره و همینطور باعث قدرت ایمنی و رفع کمبود کلسیم و مواد معدنی در دوره نگهداری از تخم و جوجه ها و مرغ عشق و پرنده ها استفاده میشه .

در ضمن به این نکته هم توجه داشته باشید که بهتره که برای تولید مثل پرنده ها ، حتما سعی کنید که اونهارو در محیطی آرام و خلوت قرار بدید .

در ضمن

همون‌طور که خدمت شما عرض کردم امکان اینکه شما بدلیل عدم رعایت دوره استراحت بین تخمگذاری یا تغذیه ضغیف و رژیم دوره جفتگیری و تخمگذاری ، احتمال اینکه پرندهاتون ضعیف شده باشند ، متاسفانه خیلی از دوستان یا بعلت عدم اطلاع یا بی توجه بودن به این موضوع این مشکل رو تجربه میکنن ، بهرحال چه در این صورت و در شرایط و مواقعه خاص مثل دوره استراحت بعد از تخمگذاری ، با دیدن نشونه های جفتگیری و زمان بارداری ، در مواقعی که پرندتون بیماره یا ضعیف شده ، ... و کلا در زمانهای که پرنده نیاز به تقویت داره بهتره از دانه های مقوی مثل هفت تخم و دانه های مقوی و مکمل ها و مواد معدنی و ویتامین ها استفاده کنید ، در حال حاضر تنها میتونید فعلا این روش رو اجرا کنید تا جوجه متولد بشن و در دوره بعد دوره استراحت بین تخمگذاری که حدودا بین یک تا دو ماه ، رعایت کنید ، این مورد و جوجه گرفتنهای پی در پی باعث تحلیل و ضعیف شدن پرنده میشه ، مخصوصاً جفت ماده که باعث عدم تشکیل درست تخم و پوچ شدن تخم میشه و استراحت درست و دقیق بین تخمگذاری و تغذیه ، نگهداری ، ایجاد شرایط مناسب برای پرنده ماده برای جلوگیری از پوچ شدن تخم ها کاملا لازم هست .
اگر پرنده خیلی ضعیف شده و احتمال خطر براش میبینید بهتره در این دوره از تخم ها چشم پوشی کنید و با برداشتن لانه و استفاده از رژیم غذایی مقوی و جلوگیری از جفتگیری پرنده انرژی و قوای از دست رفته پرنده رو دوباره تجدید کنید تا بعد از این مدت پرنده کاملا قوی و با بنیه کامل ، آماده جفتگیری و تولید مثل مجدد باشه ، شما میتونید با این روند به مرغ عشقتون کمک کنید تا که زودتر بدون به وجود امدن خطر برای پرنده و احساس ضعف و کمبود مواد لازم برای تولید مجدد تخم سالم و با استحکام لازم و بدون مشکل ، مرحله بعدی تولید تخم ،تخمگذاری و نگهداری از تخم ها رو پشت سر بزاره . اما اگر اونقدر ضعیف نیست که میتونه بدون خطر دوره رو تموم کنه بعد دوره استراحت رو شروع کنید .
اما اگر دفعات ، قبلی تخم‌گذاری پرنده ه‍م این مشکل وجود داشته یا دوره استراحت داشته و این مشکل رو پیدا کرده ، دقت کنید که بغیر ضعف و لاغری نشونه های دیگه بیماری مثل پف کردن ،اسهال ، بی حالی ،ابریزش بینی ، تغییر رنگ مدفوع و ... احتمال بیماری هم وجود داره که میتونید نسبت به نشونه های بیماری پیگیر بیماری و درمان پرندتون باشید .

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با نظراتتون مارو به بهتر شدن یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

بهترین پاسخ از نظر حسن کرمی

این سوال توسط پرسشگر بسته شده است. زمانی این اتفاق می افتد که پرسش کننده به پاسخ خود رسیده باشد.

این بخش (بخش پرسش و پاسخ عمومی) در مهرماه 1401 تعطیل شد. لطفا برای پرسیدن سوال از طریق دکمه زیر اقدام کنید. (از طریق مشاوره با دامپزشک)

کمی منتظر بمانید،در حال بارگذاری ...

درباره پردونه

پردونه در سال 92 تاسیس شد. هدف پردونه کمک به حیوانات از جمله حیوانات خانگی است. پردونه با ارائه خدمات نوآورانه کمک می‌کند تا حال پت‌ها و سرپرستان آن‌ها خوب باشد و کنار هم خوشحالی کنند. پردونه حامی حال خوب است. حامی کاهش استرس و افسردگی با کمک به حیوانات است. ما معتقدیم که باید خدمات دامپزشکی با کمک فضای دیجیتال توسعه یابد تا هیچ حیوانی در هیچ جای کشور به خاطر دردسترس نبودن دامپزشک تلف نشود.

عکس دسته جمعی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و طوطی و ماهی و همستر