×
ورود / ثبت نام

 اتاق مرغ عشق

شماره: 555925

سیلام

دوستان

میخام واسه مرغ عشق بخرم و دستیش کنم

چی بخرم؟

جوجه؟

بزرگ؟

30 روزه؟

4، 5 ماهه؟

ممنون میشم راهنمایی کنین

شماره: 7124944

سلام
بهتره که جوجه ی 15 روزه بخری و خودت بهش سرلاک بدی
ولی تازه دونخور هم دستی میشه ولی دیر تر
بالغ هم دستی میشه ولی خیلی دیر و سخت

بهترین پاسخ از نظر سلطان
شماره: 9124971

با سلام خدمت شما دوست عزیز
برای دستی کرده پرنده بهترین سن 35 روزگی هست
پرنده بالغ نمیشه گفت دستی نمیشه ! میشه اما به صبر و تکرار و تمرین نیاز داره
بهتره از جنسیت نر استفاده کنید چون تواناییهای بیشتری دارند و راحت خو میگیرن
روش دستی کردن جوجه به این شکل هست که روزی نیم ساعت اونارو داخل دست بگیرید نوازششون کنید تا زمانی که کامل دون خور شد میبینید که پرنده با شما خوب هست و ترسی نداره و راحت نوازشش میکنید
ولی این دلیل بر دستی بودن پرنده شما نیس پس باید طی مدتی این تمرین هارو انجام بدین تا کم کم دستی بشه

روشی دیگر هستش که پرنده رو با غذای مورد علاقش ترغیب میکنن تا بیاد رو دست ولی نیاز به زمان بیشتری داره حتی میتونید پرنده بالغ هم با این روش دستی کنید
روش هایی هست که غیر انسانی هست اینه که پرنده رو گشنه نگه میدارن و جا دون رو برمیدارن وقتی پرنده گشنه شد تو دست دون میریزن تا پرنده بیچاره از شدت گرسنگی مجبور به اعتماد بشه

ممنون میشم اگه پاسخ منو به عنوان بهترین پاسخ انتخاب کنید

شماره: 8125168

با درود خدمت شما دوست عزیز جناب سلطان گرامی

خدمت شما عرض کنم که برای خرید یا تهیه و ... یا قبل از جدا کردن جوجه از والدین برای دست اموز کردن به این نکته توجه داشته باشید که سعی کنید ، جوجه حتما جوجه دانه خور شده باشه ( حداقل حدود ۲۰ تا ۳۰ روزگی ) که بازم بستگی به تغذیه و جثه و آموزش و زرنگی جوجه داره که تا این زمان دونخور شده باشه یا نه ؟! البته اگر تجربه نگهداری و تغذیه جوجه رو دارید ، پیشنهاد میکنم که قبل از دونخور شدن پرنده ، به این کار اقدام کنید ، اما بهرحال بهتره حتما اونو از والدین جدا کنید و در یک قفس دیگه دور از والدینش قرار بدید تا جوجه حس عاطفی که نسبت به والدینش داره کم بشه و فراموش کنه ، این کار به وابستگی به شما و مستقل شدن ازوالدین و متکی شدن به شما و خودشون کمک زیادی میکنه .
در ضمن فراموش نکنید اگر جوجه کاملا دونخوردن رو یاد نگرفته حتما اون رو تا مدتی با سرلاک آماده یا سرلاک خانگی ( سرلاک خانگی :مخلوط بیسکویت نرم و له شده ، ارزن آسیاب شده در اب به غلظت ماست )
تغذیه کنید تا از ضعف و گرسنگی ضعیف و مریض و خدایی نکرده تلف نشه تا زمانی که دونخور بشه و بتونن بصورت مستقل زندگی کنه .
ضمنا سعی نکنید به هیچ عنوان بهش آب بدید که باعث خفگی جوجه میشه ، همون آب موجود در سرلاک براش کافیه .
ار در رابطه با دستی کردن مرغ عشق تجربه دارید میتونید از ادامه مطلب صرفنظر کنید ، اگرنه در ادامه روشهای دستی کردن رو دنبال کنید

اما آموزش دستی کردن جوجه مرغ عشق روش اول :
بعد از انتخاب جوجه مرغ عشق که هنوز از والدین جدا نشده ، ترجیحا مرغ عشق نر ، چون باهوشتر و مقاومتره و در ضمن قدرت یادگیری بیشتری داره و نسبت به پرنده ماده زودتر وابسطه میشه و بعد از انتخاب جوجه مرغ عشق هر روز اونو از قفس خارج کنید و کمی با جوجه بازی کنید و گردن و سر جوجه رو به آرومی نوازش کنید ، مخصوصاً روی بینی تا جوجه به بوی شما عادت کنه و به شما اعتماد کنه و دوباره جوجه رو به قفس والدینش برگردونید ، این کار رو تا زمانی که هم جوجه دونخور شده و هم والدین اونو میزنن و میخوان از لونه بیرون کنن ادامه بدید .
باین کار جوجه کم کم به شما بیشتر اعتماد و عادت می‌کنه در ضمن کم کم از والدین و پشتیبانی اونها نامیدتر میشه ، طوری که زمانی که شما کاملا اونو از والدین جدا کردید ، حس میکنه که پشتیبان جدیدی پیدا کرده ، مرغ عشق ها پرنده های اجتماعی هستند و از تنهایی و ترد شدن به شدت میترسن و به سرعت به توجه و محبت شما پاسخ میدن ، مطمئن باشید مرغ عشق پرنده خیلی باهوشیه و خیلی زود بهتون عادت و با رفتارش جواب کارها و محبت شمارو میده در ضمن جوجه تو این سن هنوز بفکر بازی و شیطنت و مورد توجه قرار گرفتنه و هنوز تجربه ای از زندگی در جمع پرنده ها نداره ، پس راحت بشما انس میگیره .
اگر متوجه شدید جوجه نمیتونه درست تغذیه کنه و در حال ضعیف و کم تحرک شدنه ، میتونید مدتی قفس اونو کنار قفس والدینش بزارید تا از اونها زودتر دون خوردن یاد بگیره البته بنظرم تا وقتی که جوجه بتونه خودش کاملا دون بخوره ، تا مدتی خودتون جوجه رو تغذیه کنید یا توی تغذیه بهش کمک کنید ( با استفاده از سرلاک اماده یا سرلاک خانگی که در اخر توضیح میدم ) تا پرندتون ضعیف و بیمار نشه و خدایی ناکرده براش مشکلی پیش نیاید، در ضمن زودتر بشما وابسطه و عادت و اطمینان میکنه،البته با روش اول ، زحمتتون خیلی کمتر و روش اسونتر و مطمئن تری هست مخصوصاً اگر تو تغذیه جوجه مرغ عشق تجربه ای نداشته باشید تا بخواید خودتون تغذیش کنید .
در ضمن بعد از اینکه جوجه تونست کاملا خودش تغذیه کنه و مستقل شد ، کاملا جوجه رو از والدین و جمع پرنده ها جدا کنید و اصلا نزارید اونهارو ببینه و بهتره حتی صداشون روهم نشنوه،این کار برای یادگیری حرف زدن خیلی و ضمن سرعت دستی شدن موثره .
بعد از جدا کردن کامل تقریبا باید جای والدین و برادر و خواهر و هم گروهی های جوجه مرغ عشق رو با ایجاد رابطه خوب و ارتباط گرفتن با جوجه مرغ عشق بیشتر بیشتر کنید و جای خالی اونهارو پر کنید تا حس عاطفی و وابستگی به اونهارو فراموش کنه.
درضمن چند نکته رو فراموش نکنید ، حتما براش یه اسم مشخص و مخصوص خودش انتخاب کنی جوجه رو برای گاز گرفتن یا جیغ زدن یا انجام دادن یا ندادن کاری دعوا نکنید و سرش با صدای بلند داد نزنید ،اونو تنبیه نک‍نید،اگر ناگهانی کاری کرد مثلا گاز گرفت با تکان شدید اونو پرتاب نکنید مراقب تغذیه و نگهداریش باشید سعی کنید بیشترین ارتباط باهاش بگیرید و کمتر تنهاش بزارید و بیشتر بهش توجه کنید ، براش داهل قفس اسباب


با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با ارسال نظراتتون مارو برای اصلاح کاستی هامون یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

 سیلام
شماره: 4125171

با درود خدمت شما دوست عزیز جناب سلطان گرامی

خدمت شما عرض کنم که برای دستی کردن مرغ عشق نو و نژاد و رنگ چندان تفاوتی نداره , مگر اینکه والدین اون نسبت به مرغ عشقهای دیگتون باهوش تر یا والدین اون دستی بوده باشند ، ولی بطور کلی مرغ عشق نر برای دستی کردن مناسبتر و نسبت به ماده راحتر با شما ارتباط برقرار میکنه .
در مورد سن جوجه هرچقدر جوجه کوچکتر باشه رختر و بهتر بشنا عادت مینه و زودتر دستی میشه ، اکثرا برای دستی کردن مرغ عشق بعد از دونخور شدن و جدا کردن از والدین استفاده میشه ، ولی اگر میتونید جوجه رو خودتون نگهداری و با سرلاک تغذیه و بزرگ کنید در این کار موفق تر خواهید بود .
ولی اغلب جوجه های ۲۰ تا ۴۵ روزه مناسب هستند .

برای شروع عرض کنم که بعد از جدا کردن جوجه ، این کاملا طبیعی هست که جوجه کنی مضطرب هیجان زده باشه و عکس العمل های خاصی از خودش نشون بده ، چون تا الان تنها چیزیکه میشناخته و بهش اعتماد داشته والدینش بودن که اونو تغذیه و نگهداری میکردن ،پس از جدا کردن ، شما باید سرپرستی اونو به عهده بگیرید و با سرلاک جوجه رو تغذیه و دستی کنید البته پیشنهاد میدم کمی صبر کنید تا دونخور بشه بعد اما بعد از جدا کردن ، قبل از هرچیز این مورد رو در نظر بگیرید که پرنده کوچیکتون تازه از
والدینش جدا شده و هم محیط زندگیش کاملا تغییر کرده و در ضمن شناختی از افراد اطراف خودش نداره ،که این حالت حتی در پرنده های بالغ هم ایجاد استرس و ترس و افسردگی می‌کنه،چه برسه به این کوچولوی زیبا ،یکی از دلایل اصلی غذا نخوردن،ساکن و صامت بودن ، جیغ زدن ، گاز گرفتن و فرار جوجه همین هست ، پیشنهاد میکنم قبل از هرکاری سعی کنید با پرندتون ارتباط برقرار کنید، یه اسم زیبا براش انتخاب کنید و با صدا زدن و محبت و توجه بهش سعی کنید ارتباط بیشتری باهاش بگرید، حتی باین ترفندها میتونید خیلی راحت اونو دستی کنید، مطمئن باشید جوجه پرنده مرغ عشق خیلی باهوشیه و خیلی زود بهتون عادت و با رفتارش جواب کارها و محبت شمارو میده .
البته اینم خدمتون عرض کنم که اکثرا در این موارد پرنده بدلیل استرس و ترس و نگرانی و نا آشنایی با محیط و شما با حضور شما و افراد اطراف بیشتر در گوشه ای از قفس که حس امنیت بیستری داره میمونه و گاهی عکس‌العمل های بابت حرکت یا نزدیک شدن به قفس یا دست های شما نشون میده مثل جیغ با نوک زدن و ... و از خوردن غذا یا حتی اب خوداری میکنه ، بهتون پیشنهاد میکنم تا مدتی که پرنده کم کم به شما عادت کنه و بتونید باهاش ارتباط بگیرید ،حداقل در روز مدتی پرنده رو تنها بزارید و در جای با کمترین یا بدون رفت و آمد بزارید ، پرنده در این محیط احساس امنیت بیشتری میکنه ، حتما برای رفع گرسنگی و تشنگی کم کم به شما عادت میکنه و راحتر سرلاک میخوره تا کم کم دونخور یشه ، اگر دونخور هست به سراغ اب و غذا میره که میتونید به راحتی با مدنظر گرفتن مقدار غذا و اب موجود و مصرف شده متوجه این موضوع مشید .
در نهایت با این ترفند اکر با سرلاک بزرگ بشه که دیگه تا دونخور شدن به شما عادت کرده اگر دونخوره بررسی دقیق و زیرنظر گرفتن پرنده و در نظر گرفتن احتمال عدم تغذیه ( احتمال تقریبا کمتر از ده درصد) بعد از گذشت نهایت یکروز پرنده به هیچ عنوان تغذیه نکرد ، بهتره تا مدتی شما مجددا تو تغذیه بهش کمک کنید ( سرلاک یا دانه های خیس شده یا نرم ) تا پرندتون ضعیف و بیمار نشه ، چون پرنده تو این سن ، فوق العاده حساس و اسیب پذیر هست و به مراقبت و نگهداری دقیق نیاز داره و خدایی ناکرده براش مشکلی پیش نیاد ، همین حرکت شما هم موجب اطمینان و اعتماد پرنده به شما و هم وابستگی پرنده به شما میشه ، که جزو قدمهای اولیه دست آموز کردن هست و مطمئنا باشیدمرغ عشقتون اونقدر باهوش هست که احساسات و رفتار و محبت شما رو کاملا حس کنه و در مقابل اونها عکس‌العمل و رفتار متقابل و سعی در بهبود رابطه دوطرفه بین شما و خودش کنه .

در مورد دستی کردن هم خدمتون عرض کنم که
اونها پرندهای باهوش هستند ، بر خلاف عقیده اکثر
مردم ، دستی کردن اونها کار سختی نیست ، اما به زمان و صبر و حوصله زیادی احتیاج داره و باید اصول و قواعد اولیه‌ این کار رو راحت‌تر میکنه و ارتباط بین شما و پرنده رو راحت‌تر و حتی باعث میشه در محیط خانه‌ شما احساس امنیت و راحتی کنه .
برای شروع بهتره سعی کنید که اعتمادپرنده را جلب کنید و مرحله‌ بعدی اونو نوازش کنید و با اون حرف بزنید ، مرحله‌ بعدی باید موندن در قفس و راه
رفتن و شناخت محیط زندگی رو بهش آموزش بدید .

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با نظراتتون مارو به بهتر شدن یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید و اگر به جواب مطلبوب خودتون نرسیدید یا نکته مبهمی براتون مونده میتونید با عنوان سوال در پست جدید یا ادامه همین پست و ارسال دعوتنامه به پاسخ نهایی خودتون برسید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

 سیلام

این سوال توسط پرسشگر بسته شده است. زمانی این اتفاق می افتد که پرسش کننده به پاسخ خود رسیده باشد.

این بخش (بخش پرسش و پاسخ عمومی) در مهرماه 1401 تعطیل شد. لطفا برای پرسیدن سوال از طریق دکمه زیر اقدام کنید. (از طریق مشاوره با دامپزشک)

کمی منتظر بمانید،در حال بارگذاری ...

درباره پردونه

پردونه در سال 92 تاسیس شد. هدف پردونه کمک به حیوانات از جمله حیوانات خانگی است. پردونه با ارائه خدمات نوآورانه کمک می‌کند تا حال پت‌ها و سرپرستان آن‌ها خوب باشد و کنار هم خوشحالی کنند. پردونه حامی حال خوب است. حامی کاهش استرس و افسردگی با کمک به حیوانات است. ما معتقدیم که باید خدمات دامپزشکی با کمک فضای دیجیتال توسعه یابد تا هیچ حیوانی در هیچ جای کشور به خاطر دردسترس نبودن دامپزشک تلف نشود.

عکس دسته جمعی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و طوطی و ماهی و همستر