×
ورود / ثبت نام

 اتاق مرغ عشق

شماره: 657102

دستی شدن

سلام دوستان

من مرغ عشقم کاملا دستی نیس و میخام دستیش کنم.

لطفا بگین دقیقا چیکار کنم

رو دست وایمیسه

گاز نمیگیره

میزاره بوسش کنم.

رو دست غذا میخوره

اما هی میخاد در بره و پرواز کنه بره پیش خانوادش

چیکار کنم وابستم بشع

ایا باید پر هاشو بچینم؟

ایا راهی هست که بدون چیدن پر هاش کاملا دستی بشه طوری که اگه بردمش بیرون در نره؟

بیشتر هم تمایل داره تو قفس باشه

قفسش هم 5 متر اونور تر خانوادشه

هر جای خونه ببرمش همدیگه را صدا میکنن

دور و ور 36 روزشه

دون هم میخوره خودش

اما کامل پرواز بلد نیس

ممنون میشم جواب بدین

 دستی شدن  دستی شدن
شماره: 4126583

با درود خدمت شما دوست عزیز جناب آقای کمالی

خدمت شما عرض کنم که در مرحله اول شما برای دستی کردن اصولی باید بطور کامل پرندتون رو از والدینش جدا کنید و حتی در صورت امکان از کلیه پرندها بطوری که حتی صدای اونهارو نشنوه و اونهارو نبینه ، با این ترفند میتونید زودتر و با کمترین زمان و ریسک پرندتون رو دستی و بخودتون واسطه و با اون ارتباط بگیرید ، هرچقدر بیشتر با جوجه مرغ عشقتون وقت بگذرونید و بیشتر حس همراهی و وابستگی ایحاد کنید زودتر به نتیجه میرسید ، در ضمن اگر شروع به پرواز کرده بهتره کمی بالهارو کوتاه کنید تا به شما احساس نیاز بیشتری کنه و بیشتر بهتون اعتماد کنه ، چه دونخور شده و چه نشده بهتره که زمانهای تغدیه اونو خودتو به عهده بگیرید ، چه سرلاک چه نرمخور و چه دونخور ، سعی کنید بیشتر از دست شما تغذیه کنه ، بصورت کلی هرچقدر لین رابطه صمیمی ار و محکمتر باشه ، میزان دستی شدن و ارتباط شما با پرندتون بیشتر میشه ، کلا برای دستی کردن مرغ عشق نو و نژاد و رنگ چندان تفاوتی نداره , مگر اینکه والدین اون نسبت به مرغ عشقهای دیگتون باهوش تر یا والدین اون دستی بوده باشند ، ولی بطور کلی مرغ عشق نر برای دستی کردن مناسبتر و نسبت به ماده راحتر با شما ارتباط برقرار میکنه .
در مورد سن جوجه هرچقدر جوجه کوچکتر باشه رختر و بهتر بشنا عادت مینه و زودتر دستی میشه ، اکثرا برای دستی کردن مرغ عشق بعد از دونخور شدن و جدا کردن از والدین استفاده میشه ، ولی اگر میتونید جوجه رو خودتون نگهداری و با سرلاک تغذیه و بزرگ کنید در این کار موفق تر خواهید بود .
ولی اغلب جوجه های ۲۰ تا ۴۵ روزه مناسب هستند .
برای شروع عرض کنم که بعد از جدا کردن جوجه ، این کاملا طبیعی هست که جوجه کنی مضطرب هیجان زده باشه و عکس العمل های خاصی از خودش نشون بده ، چون تا الان تنها چیزیکه میشناخته و بهش اعتماد داشته والدینش بودن که اونو تغذیه و نگهداری میکردن ،پس از جدا کردن ، شما باید سرپرستی اونو به عهده بگیرید و با سرلاک جوجه رو تغذیه و دستی کنید البته پیشنهاد میدم کمی صبر کنید تا دونخور بشه بعد اما بعد از جدا کردن ، قبل از هرچیز این مورد رو در نظر بگیرید که پرنده کوچیکتون تازه از
والدینش جدا شده و هم محیط زندگیش کاملا تغییر کرده و در ضمن شناختی از افراد اطراف خودش نداره ،که این حالت حتی در پرنده های بالغ هم ایجاد استرس و ترس و افسردگی می‌کنه،چه برسه به این کوچولوی زیبا ،یکی از دلایل اصلی غذا نخوردن،ساکن و صامت بودن ، جیغ زدن ، گاز گرفتن و فرار جوجه همین هست ، پیشنهاد میکنم قبل از هرکاری سعی کنید با پرندتون ارتباط برقرار کنید، یه اسم زیبا براش انتخاب کنید و با صدا زدن و محبت و توجه بهش سعی کنید ارتباط بیشتری باهاش بگرید، حتی باین ترفندها میتونید خیلی راحت اونو دستی کنید، مطمئن باشید جوجه پرنده مرغ عشق خیلی باهوشیه و خیلی زود بهتون عادت و با رفتارش جواب کارها و محبت شمارو میده .
البته اینم خدمتون عرض کنم که اکثرا در این موارد پرنده بدلیل استرس و ترس و نگرانی و نا آشنایی با محیط و شما با حضور شما و افراد اطراف بیشتر در گوشه ای از قفس که حس امنیت بیستری داره میمونه و گاهی عکس‌العمل های بابت حرکت یا نزدیک شدن به قفس یا دست های شما نشون میده مثل جیغ با نوک زدن و ... و از خوردن غذا یا حتی اب خوداری میکنه ، بهتون پیشنهاد میکنم تا مدتی که پرنده کم کم به شما عادت کنه و بتونید باهاش ارتباط بگیرید ،حداقل در روز مدتی پرنده رو تنها بزارید و در جای با کمترین یا بدون رفت و آمد بزارید ، پرنده در این محیط احساس امنیت بیشتری میکنه ، حتما برای رفع گرسنگی و تشنگی کم کم به شما عادت میکنه و راحتر سرلاک میخوره تا کم کم دونخور یشه ، اگر دونخور هست به سراغ اب و غذا میره که میتونید به راحتی با مدنظر گرفتن مقدار غذا و اب موجود و مصرف شده متوجه این موضوع مشید .
در نهایت با این ترفند اکر با سرلاک بزرگ بشه که دیگه تا دونخور شدن به شما عادت کرده اگر دونخوره بررسی دقیق و زیرنظر گرفتن پرنده و در نظر گرفتن احتمال عدم تغذیه ( احتمال تقریبا کمتر از ده درصد) بعد از گذشت نهایت یکروز پرنده به هیچ عنوان تغذیه نکرد ، بهتره تا مدتی شما مجددا تو تغذیه بهش کمک کنید ( سرلاک یا دانه های خیس شده یا نرم ) تا پرندتون ضعیف و بیمار نشه ، چون پرنده تو این سن ، فوق العاده حساس و اسیب پذیر هست و به مراقبت و نگهداری دقیق نیاز داره و خدایی ناکرده براش مشکلی پیش نیاد ، همین حرکت شما هم موجب اطمینان و اعتماد پرنده به شما و هم وابستگی پرنده به شما میشه ، که جزو قدمهای اولیه دست آموز کردن هست و مطمئنا باشیدمرغ عشقتون اونقدر باهوش هست که احساسات و رفتار و محبت شما رو کاملا حس کنه و در مقابل اونها عکس‌العمل و رفتار متقابل و سعی در بهبود رابطه دوطرفه بین شما و خودش کنه .

در مورد دستی کردن هم خدمتون عرض کنم که
اونها پرندهای باهوش هستند ، بر خلاف عقیده اکثر
مردم ، دستی کردن اونها کار سختی نیست ، اما به زمان و صبر و حوصله زیادی احتیاج داره و باید اصول و قواعد اولیه‌ این کار رو راحت‌تر میکنه و ارتباط بین شما و پرنده رو راحت‌تر و حتی باعث میشه در محیط خانه‌ شما احساس امنیت و راحتی کنه .
برای شروع بهتره سعی کنید که اعتمادپرنده را جلب کنید و مرحله‌ بعدی اونو نوازش کنید و با اون حرف بزنید ، مرحله‌ بعدی باید موندن در قفس و راه
رفتن و شناخت محیط زندگی رو بهش آموزش بدید .

در مورد گاز گرفتن هم عرض کنم که
ترس و اضطراب مهمترین دلایل گاز گرفتن مرغ عشق ها هستند حتی گرفتن و جابجایی بی موقع و بیش از حد پرنده و دنبال کردن و اجازه ندادن به پرواز آزادانه و بازی با اسباب‌بازی ، صحبت با صدای بلند ، تنبیه کردن ، داد زدن ، تحریک پرنده ، ترساندن ، پاشیدن اب ، تنها گذاشتن پرنده برای مدت طولانی و جلوگیری از سرگرمی های مورد علاقه پرنده و ... میتونه مرغ عشق رو به شدت به خشونت و پرخاشگری ، جیغ زدن و گاز گرفتن تشویق کنه .
درضمن فراموش نکنید که هر تغییری در برنامه روزمره و همیشگی پرنده میتونه باعث عصبانی شدن و گاز گرفتن پرنده بشه ، اگر تغییری در محل نگه داری یا زندگی پرنده به وجود بیاد باید به پرنده فرصت کافی بدید و مطمئن باشید که پرنده آب و غذای کافی داره ،
در کل بطور خلاصه گاز گرفتن، یکی از عادات رفتار مرغ عشق هست البته گاز گرفتن آروم انگشت یک مسئله است و حمله با خوشونت یچیز دیگه ، که دیگه جزوه بازی نیست ، و نشونه عصبی بودن پرنده هست که میتونه دلایل زیادی باعث این مسئله بشه ، شروع دوره پر ریزی پرنده ( گاهی مدت زیادی طول می‌کشه ) ، گرما یا سرما ،عصبانیت ، صدای بلند ، دست زدن آدمهای ناشناس به پرنده ، عصبانیت ،افسردگی ، حسادت ، بی توجه ای ،ترس و اظطراب ، گرسنگی ، گذشتن وقت خواب و خسته بودن پرنده و ... که میتونه باعث خشونت و گاز گرفتن مرغ عشق میشه .
نکته : گاهی بعضی از رفتارهای مرغ عشق ناشی از حسهای غریزی و گاهی بر اثر آموخته ها و یادگیرهای اونه ، که تقریبا گاهی قابل تفکیک و گاهی نمیشه مطمئن بود که بدلیل یادگیری عست یا غریزی ، در هرصورت تقریبا بیشتر رفتارهای و عکس العمل های پرنده قابل تغییر و مسیر دادن وآموزش مجدد هست ، فقط گاهی زمان بر و طولانی میشه .

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با نظراتتون مارو به بهتر شدن یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید و اگر به جواب مطلبوب خودتون نرسیدید یا نکته مبهمی براتون مونده میتونید با عنوان سوال در پست جدید یا ادامه همین پست و ارسال دعوتنامه به پاسخ نهایی خودتون برسید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

این بخش (بخش پرسش و پاسخ عمومی) در مهرماه 1401 تعطیل شد. لطفا برای پرسیدن سوال از طریق دکمه زیر اقدام کنید. (از طریق مشاوره با دامپزشک)

کمی منتظر بمانید،در حال بارگذاری ...

درباره پردونه

پردونه در سال 92 تاسیس شد. هدف پردونه کمک به حیوانات از جمله حیوانات خانگی است. پردونه با ارائه خدمات نوآورانه کمک می‌کند تا حال پت‌ها و سرپرستان آن‌ها خوب باشد و کنار هم خوشحالی کنند. پردونه حامی حال خوب است. حامی کاهش استرس و افسردگی با کمک به حیوانات است. ما معتقدیم که باید خدمات دامپزشکی با کمک فضای دیجیتال توسعه یابد تا هیچ حیوانی در هیچ جای کشور به خاطر دردسترس نبودن دامپزشک تلف نشود.

عکس دسته جمعی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و طوطی و ماهی و همستر