×
ورود / ثبت نام

 اتاق مرغ عشق

شماره: 162201

دلیل بی حال و ضعیف شدن جوجه

با سلام به راهنماهای خوب پردونه جوجه ای رو برای دستی کردن از والدینش جدا کردم ولی یک سوال دارم ، سری قبل که این کار رو کردم ، و بعد از چند روز سرلاک دادن ، خودش شروع به دونخوردن کرد ، سرحال بود اما بعد از مدتی بطور ناگهانی بشدت بیحال شد و دایم کف قفس ولو میشد ، بهاطر اینکه از بین نره ، دوباره پیش والدینش گذاشتم ولی اونها اونها تغذیش نکردن هیلی زود خیلی ضعیف شد و با اینکه دون میخورد ، بعد از چند وقت هم مرد ، لطفا در لین زمینه راهنمایی کنید و مشکل کارم رو بگید ، میترسم این هم مثل اون بمیره ،لطف زود جواب بدید ، ممنونم

شماره: 9134526

با درود و عرض ادب خدمت شما جناب آقای شاهی

خدمت شما عرض کنم که قبل از جدا کردن جوجه از والدین برای دست اموز کردن به این نکته توجه داشته باشید که حتما جوجه دانه خور شده باشه ( حداقل حدود ۲۰ تا ۳۰ روزگی ) که بازم بستگی به تغذیه و جثه و آموزش و زرنگی جوجه داره که تا این زمان دونخور شده باشه یا نه ؟! اما بهرحال بهتره حتما اونو از والدین جدا کنید و در یک قفس دیگه دور از والدینش قرار بدید تا جوجه حس عاطفی که نسبت به والدینش داره کم بشه و فراموش کنه ، این کار به مستقل شدن جوجه ها و متکی شدن به خودشون کمک زیادی میکنه .
در ضمن فراموش نکنید اگر جوجه کاملا دونخوردن رو یاد نگرفته حتما اون رو تا مدتی با سرلاک آماده یا سرلاک خانگی ( سرلاک خانگی :مخلوط بیسکویت نرم و له شده ، ارزن آسیاب شده در اب به غلظت ماست )
تغذیه کنید تا از ضعف و گرسنگی ضعیف و مریض و خدایی نکرده تلف نشه تا زمانی که دونخور بشه و بتونن بصورت مستقل زندگی کنه .
ضمنا سعی نکنید به هیچ عنوان بهش آب بدید که باعث خفگی جوجه میشه ، همون آب موجود در سرلاک براش کافیه .
اما آموزش دستی کردن جوجه مرغ عشق به روش اول :
بعد از انتخاب جوجه مرغ عشق که هنوز از والدین جدا نشده ، ترجیحا مرغ عشق نر ، چون باهوشتر و مقاومتره و در ضمن قدرت یادگیری بیشتری داره و نسبت به پرنده ماده زودتر وابسطه میشه و بعد از انتخاب جوجه مرغ عشق هر روز اونو از قفس خارج کنید و کمی با جوجه بازی کنید و گردن و سر جوجه رو به آرومی نوازش کنید ، مخصوصاً روی بینی تا جوجه به بوی شما عادت کنه و به شما اعتماد کنه و دوباره جوجه رو به قفس والدینش برگردونید ، این کار رو تا زمانی که هم جوجه دونخور شده و هم والدین اونو میزنن و میخوان از لونه بیرون کنن ادامه بدید .
باین کار جوجه کم کم به شما بیشتر اعتماد و عادت می‌کنه در ضمن کم کم از والدین و پشتیبانی اونها نامیدتر میشه ، طوری که زمانی که شما کاملا اونو از والدین جدا کردید ، حس میکنه که پشتیبان جدیدی پیدا کرده ، مرغ عشق ها پرنده های اجتماعی هستند و از تنهایی و ترد شدن به شدت میترسن و به سرعت به توجه و محبت شما پاسخ میدن ، مطمئن باشید مرغ عشق پرنده خیلی باهوشیه و خیلی زود بهتون عادت و با رفتارش جواب کارها و محبت شمارو میده در ضمن جوجه تو این سن هنوز بفکر بازی و شیطنت و مورد توجه قرار گرفتنه و هنوز تجربه ای از زندگی در جمع پرنده ها نداره ، پس راحت بشما انس میگیره .
اگر متوجه شدید جوجه نمیتونه درست تغذیه کنه و در حال ضعیف و کم تحرک شدنه ، میتونید مدتی قفس اونو کنار قفس والدینش بزارید تا از اونها زودتر دون خوردن یاد بگیره البته بنظرم تا وقتی که جوجه بتونه خودش کاملا دون بخوره ، تا مدتی خودتون جوجه رو تغذیه کنید یا توی تغذیه بهش کمک کنید ( با استفاده از سرلاک اماده یا سرلاک خانگی که در اخر توضیح میدم ) تا پرندتون ضعیف و بیمار نشه و خدایی ناکرده براش مشکلی پیش نیاید، در ضمن زودتر بشما وابسطه و عادت و اطمینان میکنه،البته با روش اول ، زحمتتون خیلی کمتر و روش اسونتر و مطمئن تری هست مخصوصاً اگر تو تغذیه جوجه مرغ عشق تجربه ای نداشته باشید تا بخواید خودتون تغذیش کنید .
در ضمن بعد از اینکه جوجه تونست کاملا خودش تغذیه کنه و مستقل شد ، کاملا جوجه رو از والدین و جمع پرنده ها جدا کنید و اصلا نزارید اونهارو ببینه و بهتره حتی صداشون روهم نشنوه،این کار برای یادگیری حرف زدن خیلی و ضمن سرعت دستی شدن موثره .
بعد از جدا کردن کامل تقریبا باید جای والدین و برادر و خواهر و هم گروهی های جوجه مرغ عشق رو با ایجاد رابطه خوب و ارتباط گرفتن با جوجه مرغ عشق بیشتر بیشتر کنید و جای خالی اونهارو پر کنید تا حس عاطفی و وابستگی به اونهارو فراموش کنه.
درضمن چند نکته رو فراموش نکنید ، حتما براش یه اسم مشخص و مخصوص خودش انتخاب کنی جوجه رو برای گاز گرفتن یا جیغ زدن یا انجام دادن یا ندادن کاری دعوا نکنید و سرش با صدای بلند داد نزنید ،اونو تنبیه نک‍نید،اگر ناگهانی کاری کرد مثلا گاز گرفت با تکان شدید اونو پرتاب نکنید مراقب تغذیه و نگهداریش باشید سعی کنید بیشترین ارتباط باهاش بگیرید و کمتر تنهاش بزارید و بیشتر بهش توجه کنید ، براش داهل قفس اسباب


با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با ارسال نظراتتون مارو برای اصلاح کاستی هامون یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

 دلیل بی حال و ضعیف شدن جوجه
شماره: 4134531

با درود و عرض ادب خدمت شما جناب آقای شاهی

خدمت شما عرض کنم که متاسفانه گاهی این مشکل پیش میاد که بیشتر به دو دلیل کلی میتونه باشه ، اولا اینکه احتمالا پرنده رو کمی زودتر از حد معمول از والدین جدا کردید یعنی زمانی که هنوز کاملا درست دونخور نشده و یا در مرحله نرم خور هستن که اکثرا به این موضوع دقت نمیشه و متاسفانه پرنده بعد از مدت کوتاهی بدلیل سوءتغذیه و ضعیف شدن این مشکل رو پیدا میکنه و متاسفانه اگر سریع به پرنده کمک و تقویت نشه پرنده تلف میشه ، اما نگران نباشید ،مشکل اونقدر هم سخت نیست و فقط یک نکته ریز کوچیک داره ، شما اگر زمان مناسب جوجه هارو از والدین جدا کنید و موارد و اصول اونو رعایت کنید ،هیچ مشکلی پیش نمیاد .
اکثرا جوجه مرغ عشق هارو باید حدود ۲۰ تا ۴۵ روزگی از والدین جدا کرد که البته باید به جثه و سلامت و سرحال و قوی،دونخور شدن اونها توجه کرد تا مشکلی پیش نیاد اما گاهی با تموم این موارد بعد از جدا کردن پرنده از والدین که مشکلی هم وجود نداره ، ولی بعد از مدتی یکی یکی مشکلات شروع میشه ،اولین حالت چیزی شبیه فلج شدن و بیماری و چرت زدن و یهو میبینید خدایی نکرده پرنده تلف شده ، تمام این مشکلات فقط بخاطر مدت کوتاهی اتفاق میفته،چند روزی که اکثرا بدلیل بی دقتی و توجه نکردن به اصول بعد از جدا کردن جوجه از والدین پیش میاد ، اکثرا دوستان قبل اینکه مرغ عشق نوجوان بتونه کاملا بدون حمایت والدین تغذیه و مستقل بشن جدا میکنن ، بعد از جداسازی پرنده ها نهایت چند مدت بواسطه تغذیه و انرژی دریافتی از والدین سرپا و سلامت هستند اما بعد اون مشکلات شروع میشه ،دوستان لطفا کاملا دقت کنید بعد از جدا کردن جوجه ها به محض اینکه مواردی که ذکر کردم دیدید ، سریعا این اقدامات رو انجام بدید ، حداقل چند روز و به پیشنهاد من حداقل یک هفته جوجه هارو حتما با غذاهای شبیه غذاهای والدین تغذیه کنید ( سرلاک یا غذاهای مشابه اون،که میتونید بصورت آماده تهیه کنید یا خودتون تهیه کنید ) و حداقل اگر دون بازی پرنده رو میبینید تا مدتی از دونه های خیس کرده و غذاهای نرم که خوردنش برای جوجه راحت باشه استفاده کنید ، همزمان با دوره نرم خور یا دونه بازی خودشون تا زمانی که مطمئن بشید کاملا میتونه خودشو سیر کنه و آب و دونه مرتب و کافی میخوره این کارو ادامه بدید .
اگرنه مطمئن باشید احتمال مرگ جوجه شما بالای پنجاه درصد هست ، حتی اگر حس کردید کاملا تغذیه میکنه خودشو بازم ریسک نکنید و حداقل چند روز اینکارو انجام بدید یا حداقل یکروز اونارو تحت نظر بگیرید و با احساس ضعف و کم شدن فعالیت و شیطنتشون تغذیه رو شروع کنید .

روش درست کردن سرلاک خانگی :

نوع اول :
مواد لازم:
۱-ارزن (۳۰گرم)
۲-تخم کتان (۱۰ گرم)
۳-مغز تخمه آفتابگردان خام (۵ گرم)
۴-پودر سفیده تخم مرغ(۵ گرم)
۵-آرد ذرت(۵ گرم)
۶-مولتی ویتامین پودری(اگر موجود بود)

طرز تهیه :

ابتدا ارزن و کتان تمیز رو به نسبت ۳ به ۱ داخل دستگاه آسیاب کن یا همون یک دو سه قرار میدیم و به مدت کوتاه روشن میکنیم طوریکه ارزن و کتان از پوست جدا به و بعد با یک عدد الک درشت الک کنید مغز از پوسته جدا بشه بعد دوباره داخل آسیاب بریزید و پودر کنید
همینکارو هم با مغز تخمه آفتابگردان انجام میدیم و در نهایت پودر سفیده تخم مرغ که میتونید از لوازم قنادی تهیه کنید و آرد ذرت رو هم مخلوط کنید و همه رو با هم میکس کنید در ظرف در دار قرار بدید هر دفعه به اندازه نیاز با آب ولرم جوشیده مخلوط کنید و تمام سرلاک خانگی عروس هلندی شما اماده مصرفه .

نوع دوم:

مواد لازم:

۱- گندم پوست کنده (یک پیمانه)
۲- جو پوست کنده (یک پیمانه)
۳- برنج مرغوب ایرانی (یک چهارم پیمانه)
۴- آرد ذرت (یک ششم پیمانه)

طرز تهیه:

گندم و جو پوست کنده را می توانید از سوپرمارکت تهیه کنید. بعد از تهیه گندم و جو و برنج را در آسیاب ریخته و بصورت پودر درآورید و از الک بسیار ریز رد کنید.
سپس با آرد ذرت مخلوط کرده و آماده درست کردن میشود.
اگر آرد ذرت نبود میتوانید مقداری بیسکوییت مادر هم استفاده کنید.

در ضمن خدمت شما عرض کنم که پیشنهاد میکنم که از مکمل های تقویتی هم مثل ویتامین و مواد معدنی هم به همراه سرلاک به جوجه بدید ، البته چون هنوز جوجه دونخور نشده و با استفاده از آب بخواید دارو رو به جوجه بدیدخدای ناکرده احتمال خفکی جوجه وجود داره ، به همین واسطه نمیتونید بوسیله آبجوری دارو رو به آب پرنده اضافه کنید ، البته اگر هم پرندتون بالغ و دونخور هم بود و میخواستید از این طریق به پرنده بخورنید باز هم باید هر شش ساعت نهایت ۱۲ ساعت آب رو باید تعویض کنید ، مجددا به آب خوری دارو رو اضافه میکردید البته بهتر بود با وقفه کوتاهی این کارو ادامه میدادید ، بهرحال ، فکر کنم بهترین روش همون مخلوط کردن دارو با سرلاک یا غذای نرم جوجه باشه ، اگر هم امکان آب دادن به جوجه رو دارید و جوجه باین روش مشکل نداره ،میتونیدبهمرا آب یا بوسیله قطره چکان طبق دز و دستورالعمل پزشک بصورت مستقیم به جوجه بدید ، البته احتمالا پزشک روش صحیح استفاده از دارو رو به شما گفته و بهتره از همون روش دارو به پرنده داده بشه ، بهرحال میتونید ازروش های پیشنهادی هم استفاده کنید .

موفق و پیروز باشید و در پناه ایزد منان

با تشکر از همراهی شما دوستان، اگر پاسخ مورد قبولتون بود سپاسگزار میشم با نظراتتون مارو به بهتر شدن یاری و با انتخاب گزینه بهترین پاسخ مارو دلگرمتر کنید .

با سپاس فراوان از پردونه و دوستان عزیز

 دلیل بی حال و ضعیف شدن جوجه
بهترین پاسخ از نظر ایرج شاهی

این سوال توسط پرسشگر بسته شده است. زمانی این اتفاق می افتد که پرسش کننده به پاسخ خود رسیده باشد.

این بخش (بخش پرسش و پاسخ عمومی) در مهرماه 1401 تعطیل شد. لطفا برای پرسیدن سوال از طریق دکمه زیر اقدام کنید. (از طریق مشاوره با دامپزشک)

کمی منتظر بمانید،در حال بارگذاری ...

درباره پردونه

پردونه در سال 92 تاسیس شد. هدف پردونه کمک به حیوانات از جمله حیوانات خانگی است. پردونه با ارائه خدمات نوآورانه کمک می‌کند تا حال پت‌ها و سرپرستان آن‌ها خوب باشد و کنار هم خوشحالی کنند. پردونه حامی حال خوب است. حامی کاهش استرس و افسردگی با کمک به حیوانات است. ما معتقدیم که باید خدمات دامپزشکی با کمک فضای دیجیتال توسعه یابد تا هیچ حیوانی در هیچ جای کشور به خاطر دردسترس نبودن دامپزشک تلف نشود.

عکس دسته جمعی حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و طوطی و ماهی و همستر